lørdag 28. mai 2011

Eksamensperiode

Eksamensperioden er en tid med mye frihet, men mye å gjøre. Dagene blir ensformige samtidig som det er gøy å se at man kommer i mål i selv de vanskeligste fagene bare man står på. Men hvordan skal man stå på? Mitt tips er gode rutiner....og god mat. Jeg har laget mye godt å spise denne eksamensperioden, og det har vært digg. Nå skal jeg dele en av de jeg likte best:

Baconsurret kalkunfilet med fersk sopp
Denne oppskriften er egentlig veldig enkel. Den inneholder 3 digge hovedingredienser, og sammen er de enda bedre. (som pannekaker med bacon og blåbærsyltetøy) Du trenger:

  • Kalkunfilet (kan bruke kyllingfilet, men kalkun blir saftigere her)
  • Bacon (jeg brukte 150gram bacon på ca 250gram kalkun. det ble nok)
  • Fersk sopp (jeg brukte fersk sjampignon, men annet kan kanskje være enda bedre)
  • Krydder: Her kjørte jeg habaneroolje, salt, pepper og worchestershiresaus (+litt spisskummen). Jeg vil anbefale det samme men habaneroen kan byttes med chilli eller tas vekk dersom man ikke liker sterk mat så godt. 
Først ta alt krydderet unntatt saltet i en stekepanne. (med olje hvis du ikke bruker chilli/habaneroolje) Sett platen på og ovnen på 180 grader. Stek kalkunfiletene lett i pannen og pass godt på at de får skikkelig med krydderet på seg. Stek krydderet litt inn med andre ord. (Ikke la filetene få hverken stekeskorpe eller noen form for gjennomsteking. Kjøttet skal kun bli hvitt utenpå og ta til seg smak fra krydderet.) Ta filetene ut og surr dem med bacon, pass på at filetene er helt dekket med et tynt lag. (glipper kan slippe ut saftighet) Sett så de surrede filetene inn i ovnen. Sleng så soppen (etter vasking) i pannen og hell over litt salt. La soppen putre på lav varme under lokk til den ser ca ferdig ut. La den da bare stå under lokk uten varme på platen til kalkunen er ferdig.

Spis =D

1 kommentar: