tirsdag 5. juni 2012

Sommerferie!

Da er det endelig tid for sommerferie igjen. Sol, øl, venner og tid til å dra land og strand rundt for å finne på sprell i uvante omgivelser. Det er en stund siden siste innlegg så håper ingen har ventet i spenning :P I dag har jeg to oppskrifter å dele med dere som jeg deler nettopp fordi jeg ble så overrasket over hvor sykt digge de var da jeg laget dem at jeg bare måtte gjenopplive denne bloggen.

Svartbønneburgere

Dette er noen vegetarburgere som passer bra for alle, enten de til vanlig spiser kjøtt eller ikke gjør det. Utroooolig gode, lette å lage (hvis du har en blender eller lignende), sunne og bra for miljøet. (Kjøttindustrien tar litt på) Det du trenger er:

  • En boks svarte bønner. (Bra å kjøpe på ica, der er de billige og bra) (hell av vannet og skyll dem litt)
  • En ristet brødskive revet opp i biter eller litt over en god spiseskje brødsmuler.
  • En løk, eller to sjallottenløk. 
  • To spiseskjeer potetmel.
  • To til fire finhakkede fedd hvitløk. (etter hvor godt du liker hvitløk)
  • En til to finhakkede chillipepper. (eller chilipasta, sriracha etc. ta så mye du liker)
  • litt salt
  • Noen teskjeer svart pepper. 
Ok, på tide å lage. Kjør alt sammen i en blender eller mixer eller hva du har, men du kan ikke bruke bare en gaffel til dette. Sett på en stekepanne med godt med olje i. Massen du har er ganske myk foreløpig så bare bruk en skje og "spa på" og la det renne litt ut til du har passende burgerstørrelse. Man kan med andre ord forme dem litt i panna. Stek så på forholdshvis lav varme (2-3 av max 6 på platen) og snu dem når du merker at de begynner å fastne på undersiden.

Passer veldig bra til vanlig "hamburgerinnhold", som salat, ost, ketchup, tomat, avocado, hamburgerdressing og selvfølgelig hamburgerbrød. Så er det bare å nyte!


Hjemmelagde rollerburgere

Mange av oss tenker bare rollerburgere er noe merkelige greier som de har på 7-eleven og bensinstasjoner for å gi litt variasjon til de som spiser uhorvelige mengder med gatemat. Men rollerburgere kan lages hjemme enkelt sunt og lett, og kan også grilles hvis man er ute i solen og koser seg. Du trenger:

  • Kjøttdeig eller karbonadedeig
  • Pølsebrød
  • Hakket løk
  • Ketchup
  • Gulost
  • Potetmel (ca en spiseskje per 200gram kjøtt)
  • Sterk saus, enten av chilli eller habanero, eller litt av hver. Jeg foretrekker tabasco habanero som forresten er en helt fantastisk saus. 
  • Sort pepper.
Ok, mos sammen kjøtt, potetmel, sterk saus og pepper og form pølser. Steki panne eller på grill på forholdsvis lav varme til de er ferdige. (Pass på at de er helt gjennomstekte, kan ta litt tid, og de kan lett se ferdige ut på utsiden, mens de er nesten rå inni) Varm pølsebrødene og hakk løken. Serveres med ost, hakket løk og ketchup i pølsebrød.

Da jeg lagde dette hjemme ble jeg overrasket over hvor godt det var, så da håper jeg bare dere liker det like godt :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar