mandag 20. desember 2010

Oppskrift fra Olsvik

Fikk raskt etter opprettelsen av første blogginnlegg melding fra en gardekompis, Olsvik med denne oppskriften. Chilli con carne er en rett som kommer i utallige variasjoner, og som det nevnes her er den perfekt for å lages i store mengder til å varme opp på lesesal eller andre steder. Billigere, sunnere og definitivt diggere enn maten du får kjøpt i kantina/hangaren/etc. på skolen. Dette ser ut som en serdeles god versjon av retten, får prøve den selv en gang snart.


Chili con Carnage:

MYE mat, til mer en en person, og eller heile uka!
Godt egnet til oppvarming som lunch i mikroen på hangaren eller Realfagskantina!


800 gram kjøtt
2 grønne paprika
2 løk
1-2 bokser bønner (Salat og gryte, evt Pinto om du er awesome!)
Fersk Chilli (smak til, alt etter kor mye du vil ha!)
4 fedd kvitløk
2 bokser tomater, hakkede
2 pakke tacokrydder (evt fersk cumin og chillipulver)

Øl, 0,33 ikke Ringnes eller Dahls
1/2 terning grønnsaksbuljong, løs den i så lite vann som mulig (Ja det betyr varmt vann, da øker løsligheten, men det viste dere vel?).


Kapp grønnsaker, skyll bønner i ett dørslag, stek kjøttdeig. Ta fram ei stor gryte, ha oppi grønnsaker minus tomater, chilli og bønner. Ha oppi olivenolje. Stek det lett, uten att løken blir brun. Følg instruksjonene på Tacokrydderpakken, og ha det så oppi den store gryta.

Tilsett tomater og bønner, og smak til med Chilli. Tilsett Øl og Buljong, og kok inn til litt tjukk konsistens.Serveres eventuellt med ris, salat, brød og nachos.

2 kommentarer:

  1. Jeg stemmer for kjøttfrie oppskrifter!

    SvarSlett
  2. jeg tenkte kanskje å legge inn noen tips til hjemmelaget sushi snart. gjelder det som kjøttfritt? (fisken er jo ikke så søt =P)

    SvarSlett