tirsdag 15. februar 2011

Bursdag og bønnepasta

hei hei, i dag har jeg bursdag og har brukt dagen til å nyte noen av livets gleder. skikkelig frokost med egg, bacon, melk og espresso. har spilt mye trompet, tatt meg god tid med å lage en skikkelig digg wok. lyttet til mye bra musikk og selvfølgelig trent.

ok, dagens oppskrift. har vært litt treg med å få skrevet dette innlegget siden man ikke får tak i hvite bønner (som man trenger til denne oppskriften) der jeg vanlighvis handler. Så tok litt tid. Uansett her kommer...


Pasta Fagiole (bønnepasta)

Pasta (penne, macaroni, farfalle etc funker bra)
Cherrytomater (både friske og hermetiske funker bra. man kan til nøds bruke hermetiske vanlige tomater, men ikke friske vanlige tomater, da må sausen koke noen timer =P)
Olivenolje
Hvite bønner (i egen saus, butter beans funker også, de må bare være hvite. kikerter er ikke passende fyi)
Chili (kan sløyfes, retten skal ikke egentlig være sterk men jeg syntes det er digg)
salt

Ok, begynn å kok pastaen først. Så heller du olivenolje i en stekepanne. La det bli ca et 1cm dypt basseng i pannen. Ja jeg skrev ikke feil nå, halve det ytterste leddet på pekefingeren din skal være dekket når du dypper fingeren din i det. Sett så på platen. Dersom du har hermetiske tomater er det nå bare å helle dem oppi. Hvis du har friske cherrytomater kutter du dem i to med en kniv og heller dem oppi. I begge tilfeller tar du en gaffel og klemmer tomatene litt ekstra så saften går ut i olivenoljen. Tilsett her chillien dersom du vil. Frisk chilli må finhakkes før det tilsettes. La så alt koke godt til pastaen er ferdig. Hell så av vannet av pastaen. Putt gryten med pastaen tilbake på platen og hell hele tomat/olivenoljesausen oppi gryten med pastaen. Ta så frem bønnene og hell dem oppi også. (med all saften i boksen) Tilsett så saltet. La dette koke litt sammen til du syntes mengden saus/konsistensen på sausen er sånn ca passe. Trenger ikke å ta lang tid. Da er det ferdig =DDet gode med denne retten er enkelheten. Det er lite i sausen, det er ikke så krydret, det er mye olivenolje og tomat som preger retten og bønnene passer godt inn. Dersom man sløyfer chilien blir det enda mer enkelt. Med tanke på mengder er ca en boks med tomat passe til 1-2 personer. Det er det en 1cm basseng med olivenolje passer til også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar