tirsdag 22. mars 2011

Smoothie time!

Hva er vel bedre enn en god smoothie? Raskt, enkelt, går an å lage billig og utrolig digg =D Det eneste man trenger er en blender (som også kan brukes til pannekake og vaffelrøre, og mye annet. drinker, falavel, sauser osv) Så trenger man jo også frukt/juice/melk eller annet. Jeg anbefaler smoothier som en veldig bra måte å få i seg mer frukt som kan være vanskelig som student. :P


Her kommer mine favorittsmoothier: (husk sugerør!)

Appelsin + Banan + (kiwi eller jordbær)
Her kan man bruke enten appelsinjuice eller appelsiner som man skreller. Men husk at skrelte appelsiner har veldig mye fruktkjøtt som er enda hardere enn vanlig fruktkjøtt, så man kan ha lyst til å bruke en appelsinpresse på appelsinen i steden for å skrelle den å bare ha den i blenderen. banan og kiwi eller frosne jorbær er bare å skreller og ha i.


Skogsbær + Melk + sukker + bringebærsyltetøy
Denne er veldig god, litt milkshakefølelse. Man har masse melk i (ca halve blenderen) så har man oppi en god spiseskje syltetøy og så mye frosne skogsbær du vil ha. (det finnes en pose med frosne skogsbær man kan kjøpe) så er det bare å smake til med sukker til slutt. man kan sløyfe bringebærsyltetøyet og bytte med mer skogsbær, men jeg syntes det er diggest med syltetøyet også.

iskremkaffe (is + espresso/napoletano)
Ok, denne er ikke så sunn, men utrolig god. Anbefaler her first price vaniljeis siden den er billigst og den falske vaniljesmaken blir slukt av kaffen uansett, men alle vaniljeiser funker. Her lager man kaffe, enten dobbel espresso eller napoletano. (sånn bialetti-kanne-kaffe) man fyller blenderen med is, heller på kaffen og blander. Så dersom den er for tynn ( riktig konsistens er nesten like tykk som Mc-donalds-milkshaken) tar du i mer is og blander igjen. Ikke tilsett sukker eller noe, fordi isen er allerede  søt.


Ja, det var de jeg lager mest. Men det går an å variere mye. Bare banan og melk er jo en god en, eller man kan lage mye godt med blanding av appelsinjuice og banan som base. Bare husk å skulle blenderen etterpå, siden det kan være litt vanskelig å vaske den hvis du har latt den stå litt.

4 kommentarer:

 1. Kommer an på hvor tjukk man liker smoothien, men det funker med yoghurt også. Gjerne av den typen man har mest frukt av, freks blåbæryoghurt i blåbærsmoothie.

  Oooh, og så den beste. Bytt ut deler av juicen med en god dose vodka :D

  SvarSlett
 2. Tror du det funker like bra med stavmikser?

  SvarSlett
 3. Jada, stavmikser går sikkert fint men det er en del mer jobb siden bær og annet kan ha lyst til å sprette unna ihvertfall hvis det er frossent. Har brukt en del stavmikser selv siden hjemme hos mamma og pappa har vi bare stavmikser og diger kjøkkenmaskin.

  Ja selvfølgelig er det digg med litt sprit i nesten alle smoothies, men må nevne at det er best i de litt syrlige. (syntes jeg da)

  SvarSlett
 4. Jeg prøvde en veldig god en i dag:

  - 1 banan
  - like mye frosne skogsbær som banan
  - like mye frosne jordbær som banan
  - en halv boks vaniljekesam
  - en liten dæsj melk

  Konsistensen ble mer som italiensk gelato, men det ble knallgodt! Denne funker som dessert og er også veldig sunn.

  SvarSlett